متولیان فرهنگی بخوانند...! (2)
ب: کار تربیتی در صدر فعالیت های فرهنگی:
فعالیت های فرهنگی را باید در ساختارهایی بدیع و نو تعریف کرد. و کار تربیتی را باید در صدرش قرار داد؛ که در آینده ای نه چندان دور آن متربیان هر یک سکان هدایت مجموعه ای بلکه عظیم را به عهده بگیرند.
یکی از بزرگانی که در اوج چنین تفکری می درخشد ، امام سید موسی صدر است.
امام موسی شاگردانی تربیت کرد که فقط یکی از آنها سید حسن نصرالله هستند؛ که ایشان در حال حاضر سکان هدایت حزب الله لبنان را بر عهده گرفتند.
مسیر و راهی که امام موسی برای خود در پیش گرفت، هر روز محکم تر شد و کارآمدی خود را بیشتر نشان داد؛ و امروز کیست که ساختار درهم تنیده حزب الله لبنان، که عضوی از پیکره متکثر لبنان است را حاصل اندیشه های سید موسی صدر نداند؟
بپذیریم یا نپذیریم، سید موسی صدر راهی متفاوت از آنچه بسیاری متولیان فرهنگ و دین و امور اجتماعی می پیمایند، پیمود. او قالب های قدیمی را تنها قالب های مقدس نشمرد، و خود برای اهداف مقدس دین، راهکار و قالب و ساختار هایی بدیع و نو تعریف کرد. شاید بتوان گفت، تا حدودی؛ تنها هنر او ساختار سازی برای دین بود.
و اما حال...
زنده بودن یا نبودن سید موسی صدر، تغییری در الگو بودن او ندارد. او الگویی جاوید برای همه متولیان فرهنگی و مخصوصا و مخصوصا برای روحانیت و طلبه هاست.
زنده باشد یا شهید؛ چیزی نباید از همت ما کم شود، برای پیمودن راهی که او به دنباله روی از انبیای الهی در آن قدم گذاشته بود.
زنده یا مرده؛ مسئله این است، او شاقول خوبی است برای تشخیص متولیان سره از ناسره.
پ.ن: پس از قرار دادن نوشته ی "سید المغیب" در سـداد بسیار متاثر از تفکر امام موسی شدم و هر روز در پی آن بودم که آیا می توانم خود را به تفکر امام نزدیک کنم یا نه؟ دلم شوری داشت که دوباره حضور امام را شهود میکنیم یا...؟
اما امروز مطمئنم که درک حضور امام موسی مهم نیست؛ بلکه مهم این است که میدانم می توانم در راهی قدم بردارم که سال ها پیش فردی در آن قدم برداشته؛ که آنچنان آن قدم ها محکم بوده که هنوز می توان دنباله ی آن را گرفت و تفکری را زنده کرد که تنها ذره ای از نتایج آن را امروز شاهدش هستیم، کار تربیتی...
++ در همین رابطه بخوانید: متولیان فرهنگی بخوانند...! (1)
یکی از اصول مهم تربیتی امام مسامحه و مدارا بوده
حالا میشه شما بفرمایین که این مسامحه و مدارا تا چه حد حوزویان و فعالین فرهنگی را در مقام نظر و عمل مقید به خود کرده ؟؟
چیزی که متاسفانه فعلا به وفور دیده میشه گشت ارشاد ، امر به معروف های زورکی و نهی از منکر های غیر منطقی ، طرد کردن و ...... است
که اینها هیچ کدوم از لحاظ اصول تربیتی و دینی صحیح نیست
و اصلا به عواقب تربیتی و اجتماعی این همه بی تدبیری و خشونت فکر نمیکنن
اگه مسامحه را به معنی به نرمی برخورد کردن بگیریم بله شما صحیح می فرمایین و این مسامحه و مدارا در میان قشر روحانی و فعالین فرهنگی ما کم تر از حد انتظاره...